På lærermenuen præsenteres undervisningsmaterialer og artikler medbeskrivelser, metoder og idéer om globale og interkulturelle emner. En del har vi selv udviklet, en del er overtaget fra bl.a. Mellemfolkeligt Samvirkes undervisningssider, EVAM samt Global.dk. Nogle er gamle materialer men vi har fornyet links og kun bibeholdt dem vi stadig finder inspirerende og anvendelige.

Noget materiale indgår i større samlinger, f.eks. Global Undervisning og Globale temaer til ungdomsuddannelserne. De ligger imidlertid også samlede under Materialesamlinger i lærermenuen.

Anvend søgefunktionen hvis du mangler bestemte emner etc.

Identitet

Vores opfattelse af andres identitet knyttes ofte til stereotyper og derfor er det vigtigt at arbejde med førstehåndsindtrykkene.

Fag: Dansk, natur og teknik, kristendom

Det moderne menneskes identitetsdannelse foregår med inspiration fra forskellige værdisæt. Igennem vores liv bevæger vi os ofte gennem forskellige subkulturer og forskellige værdisæt. For nogle er balancegangen dog svær mellem forskellige kulturelle, etniske og etiske rum. Der er følgende øvelser til mellemtrinnet:

  • Hvem er jeg ?
  • Klassens cirkler

Vi anbefaler

De bedste nyheder