På lærermenuen præsenteres undervisningsmaterialer og artikler medbeskrivelser, metoder og idéer om globale og interkulturelle emner. En del har vi selv udviklet, en del er overtaget fra bl.a. Mellemfolkeligt Samvirkes undervisningssider, EVAM samt Global.dk. Nogle er gamle materialer men vi har fornyet links og kun bibeholdt dem vi stadig finder inspirerende og anvendelige.

Noget materiale indgår i større samlinger, f.eks. Global Undervisning og Globale temaer til ungdomsuddannelserne. De ligger imidlertid også samlede under Materialesamlinger i lærermenuen.

Anvend søgefunktionen hvis du mangler bestemte emner etc.

ABC - skolegang verden rundt

I dette materiale er der fokus på, hvad børn underviser i rundt om i verden - og hvorfor der er forskel fra land til land.

Fag: Dansk, natur og teknik, billedkunst

I mange lande har man udenadslære og ‘rigtige’ svar på linje med det vi kaldte ‘den sorte skole’ i Danmark for 100 år siden. Samtidig er uddannelsen ikke lagt an på de færdigheder man har brug for som fx bonde i et fattigt land eller andet med udgangspunkt i lokalsamfundets behov. For mellemtrinnet er der følgende om forskellige læringsmetoder:

  • Vi lærer for livet - eller for skolens skyld ?