På lærermenuen præsenteres undervisningsmaterialer og artikler medbeskrivelser, metoder og idéer om globale og interkulturelle emner. En del har vi selv udviklet, en del er overtaget fra bl.a. Mellemfolkeligt Samvirkes undervisningssider, EVAM samt Global.dk. Nogle er gamle materialer men vi har fornyet links og kun bibeholdt dem vi stadig finder inspirerende og anvendelige.

Noget materiale indgår i større samlinger, f.eks. Global Undervisning og Globale temaer til ungdomsuddannelserne. De ligger imidlertid også samlede under Materialesamlinger i lærermenuen.

Anvend søgefunktionen hvis du mangler bestemte emner etc.

Temaer til ungdomsuddannelser

Indeholder omfangsrigt materiale om WTO, Demokrati, Slaver og Kaffe.

Temaerne har samme struktur med baggrund og fakta, cases, synspunkter og metoder og materialer med forslag til undervisningen, supplerende materialer og links. De enkelte temaer er krydret med videoklip, fotogalleri eller rollespil.

Materialet er relevante for unge på gymnasiet, hhx, htx og hf.

WTO - det globale supermarked
WTO og den globale handel kan virke uoverskuelig, men det er uomgængeligt i undervisningen. Materialet giver overblik og cases, der gør WTO spændende at arbejde med. Klik på billedet.
Fortrinsvis til International økonomi, Samfundsfag og International teknologi og kultur. Metodeovervejelser findes her.

Demokrati - Danmark set med andre øjne
Hvordan har vores demokrati det egentligt? Tag med otte demokrati-aktivister fra andre lande på en tur rundt i det danske demokrati. Med holdninger til demokrati i levende billeder. Klik på billedet.
Fortrinsvis til Samfundsfag, Samfundslære og Engelsk. Metodeovervejelser findes her.
Nutidens slaver - fanget af gæld i Nepal
Slaveri hører ikke kun til historiebøgerne. Det findes i dag over hele kloden. Nepals kamaiyaer er et aktuelt eksempel på moderne slaveri. Klik her på billedet.
Fortrinsvis til Samtidshistorie, Historie med samfunds- kundskab og Samfundsfag. Metodeovervejelser findes her.
Kaffekrise i Nicaragua – handel, bønder og forbrugere
Kaffe er et af de mest handlede produkter i verden. Men hvad er vilkårene for dem, der dyrker kaffen, og hvilken rolle spiller den danske forbruger? Klik på billedet.
Fortrinsvis til International økonomi, Erhvervsøkonomi, Afsætning og Samfundsfag. Metodeovervejelser findes her.

 Se anmeldelser af de fire temaer ift. det almene gymnasium og hf af Torben Jakobsen fra Lemvig Gymnasium. Og se anmeldelser ift. hhx og htx af Gitte Larsen, IT-college Denmark. Begge anmeldelser ligger under materiale-idéer.