På lærermenuen præsenteres undervisningsmaterialer og artikler medbeskrivelser, metoder og idéer om globale og interkulturelle emner. En del har vi selv udviklet, en del er overtaget fra bl.a. Mellemfolkeligt Samvirkes undervisningssider, EVAM samt Global.dk. Nogle er gamle materialer men vi har fornyet links og kun bibeholdt dem vi stadig finder inspirerende og anvendelige.

Noget materiale indgår i større samlinger, f.eks. Global Undervisning og Globale temaer til ungdomsuddannelserne. De ligger imidlertid også samlede under Materialesamlinger i lærermenuen.

Anvend søgefunktionen hvis du mangler bestemte emner etc.

Ulandsbistand til børn

Med dette materiale gives forskellige indgange til at arbejde med emnet u-landsbistand. Det handler om at åbne elevernes øjne mod omverdenen og give dem mulighed for at forholde sig til børns liv i andre lande.

Fag: Dansk, natur og teknik

Eleverne kan få indblik i de enorme forskelle i børns levevilkår og prøve at forklare årsagerne dertil - og måske sætte dem i stand til at diskutere udviklingsbistand som et middel til at mindske ulighederne. Her ligger fem små øvelser til indskolingen om ligheder og forskelle under overskriften:

  • Hvorfor har de ingen sko på ?

Kig også ind på EMU'en - der er flere forslag til at arbejde mere med børn i u-lande