På lærermenuen præsenteres undervisningsmaterialer og artikler medbeskrivelser, metoder og idéer om globale og interkulturelle emner. En del har vi selv udviklet, en del er overtaget fra bl.a. Mellemfolkeligt Samvirkes undervisningssider, EVAM samt Global.dk. Nogle er gamle materialer men vi har fornyet links og kun bibeholdt dem vi stadig finder inspirerende og anvendelige.

Noget materiale indgår i større samlinger, f.eks. Global Undervisning og Globale temaer til ungdomsuddannelserne. De ligger imidlertid også samlede under Materialesamlinger i lærermenuen.

Anvend søgefunktionen hvis du mangler bestemte emner etc.

ABC - skolegang verden rundt

I dette materiale er der fokus på forskelle i skolegang rundt om i verden, og hvorfor skolen skal passe til det enkelte lands behov.

Fag: Dansk, natur og teknik, formning

I mange lande har man udenadslære og ‘rigtige’ svar på linje med det vi kaldte ‘den sorte skole’ i Danmark for længe siden. Undervisningens indhold er heller ikke altid lagt an på de færdigheder, man har mest brug for. F.eks. som bonde i et fattigt land eller medlem i et lokalsamfund med meget forskellige behov fra hovedstaden. Her er øvelser om forskelle og ligheder i skolegang rundt om i verden :

  • Vi går i skole