Vi ønsker at globalskole skal være et sted, hvor man bl.a. finder links til sites, som indeholder materialer og information om globale perspektiver, som kan benyttes i undervisningen.
De viste links er kort præsenterede og er alle sites vi mener er egnede i undervisningen.
Vi forsøger at opdatere listerne - men I må meget gerne hjælpe os ved at sende os nye links og korte præsentationer, samt melde tilbage om eventuelle forkerte links.
Disse links viser hen til sites, som præsenterer film og billedsamlinger fra Danmark og udland.
Links til udenlandske sider henviser til sider på engelsk tysk, svensk og norsk, som behandler emner om globale forhold.
Nyhedslinks henviser til en række sites, som indeholder nyheder og journalistiske bidrag om globale forhold.
Her er samlet links, som direkte kan anvendes af og henvender sig til børn og unge til brug i undervisningen.
Links til sider om interkulturelle forhold og integration i Danmark.
Herunder er links med forskellige indgange til behandling af globale forhold. Globale forhold omfatter international -handel, -miljø, -politik, mm.
Her er links til sider med geografiske kort, statistik og fakta om regioner og lande.
Her er links til organisationer, som arbejder med globale forhold og mangfoldighed. Nogle har derudover undervisningsmaterialer.
Her er links til sider, der har fokus på demokrati, national identitet, medborgerskab og verdensborgerskab.
Her er links til sider, som beskriver regioner, lande og deres befolkninger. Herunder også etniske grupper.
Links til danske og internationale websites om miljø og klima
I september 2015 vedtog 193 lande de 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Der er her samlet links til undervisningssider med idéer og forløb til brug i undervisningen.
De 17 Verdensmål er samlet set den mest ambitiøse plan i menneskehedens historie. Deres i alt 169 delmål handler om at løse mange af verdens største problemer. Blandt andet skal vi udrydde fattigdom og sult, sikre miljø og bæredygtig produktion, øge lighed global og i de enkelte lande samt opnå en bæredygtig verdensøkonomi. Verdensmålene skal være indfriet i 2030.
Vi har således travlt, men udfordringerne er også store. Produktion og forbrug vokser voldsomt og påvirker kloden med klimatiske ændringer. Forskellene mellem rig og fattig er dramatisk øget mellem dem der har for lidt og dem der har alt for meget. Selv i Danmark møder vi et voksende antal fattige. Det skal der gøres noget ved og alle skal bidrage.