BASE
Tharuernes historie
Tharuernes kultur

Baggrund & fakta

I juni 2000 besluttede den nepalesiske regering at frigive landets gældsslaver. Men dermed mistede mange familier også hus og jordstykker, de tidligere havde haft på godsejerens ejendom. De fleste venter endnu i midlertidige lejre på, at regeringen opfylder sit løfte om at forære dem alle et stykke jord. Kamaiyaerne fra Nepal er et veldokumenteret eksempel på, at slaveri ikke kun hører fortiden til, men lever i bedste velgående over hele kloden.

Følg forløbet for frigivelsen af Nepals gældsslaver i pressemeddelelser, artikler og up-dates fra perioden, sæt dig ind i FN's konventioner om slavearbejde, læs om tharu-folkets kultur eller Nepals kastesystem, eller sammensæt på anden måde de oplysninger, du har brug for.

Siderne er ordnet alfabetisk som i et leksikon, og teksterne kan læses uafhængigt af hinanden. Du bestemmer selv, hvor du vil starte, og hvad der er relevant for dig. Klik dig videre ved hjælp af venstremenuen.

Hvis du vil vide mere, kan du under Metode & materialer finde links til andre relevante websteder og forslag på materialer til at arbejde videre med temaet.

Foto: MS, Jan Kjær Foto: MS, Jan Kjær Foto: MS Nepal, Ulf Wolff-Jacobsen Foto: MS, Jan Kjær