Analyse  
BASE  
Danske fæstebønder  
Danske landreformer  
Eksempler på slaveri  
FN om slaveri  
Frigivelsen  
Gældsslaveri  
Histori
sk oversigt  
Kamaiya: fakta  
Kamaiya: historie  
Kastesystemet  
Moderne slaveri  
Nepal: fakta  
Nepal: historie  
Nepal: kort  
Piger i slaveri  
Tharuernes historie  
Tharuernes kultur  
  


 

 

Baggrund & fakta

I juni 2000 besluttede den nepalesiske regering at frigive landets gældsslaver. Men dermed mistede mange familier også hus og jordstykker, de tidligere havde haft på godsejerens ejendom. De fleste venter endnu i midlertidige lejre på, at regeringen opfylder sit løfte om at forære dem alle et stykke jord. Kamaiyaerne fra Nepal er et veldokumenteret eksempel på, at slaveri ikke kun hører fortiden til, men lever i bedste velgående over hele kloden.

Følg forløbet for frigivelsen af Nepals gældsslaver i pressemeddelelser, artikler og up-dates fra perioden, sæt dig ind i FN's konventioner om slavearbejde, læs om tharu-folkets kultur eller Nepals kastesystem, eller sammensæt på anden måde de oplysninger, du har brug for.

Siderne er ordnet alfabetisk som i et leksikon, og teksterne kan læses uafhængigt af hinanden. Du bestemmer selv, hvor du vil starte, og hvad der er relevant for dig. Klik dig videre ved hjælp af venstremenuen.

Hvis du vil vide mere, kan du under Metode & materialer finde links til andre relevante websteder og forslag på materialer til at arbejde videre med temaet.

 

Foto: MS, Jan Kjær Foto: MS, Jan Kjær Foto: MS Nepal, Ulf Wolff-Jacobsen Foto: MS, Jan Kjær