Global Undervisning nr. 24 (2005)

Køn, krop og kærlighed:

- Love jorden rundt

Materialeliste Lærere

Bog
Når mennesker mødes
– idékatalog til interkulturel undervisning.
Konkrete øvelser og undervisningsforslag om bl.a. familiemønstre og kærlighed, se især afsnittet Værdier og udvikling. Materialet findes som pdf-fil på www.evam.dk og som hefte. Udgivet i samarbejde mellem Interkulturel kompetence i læreruddannelsen (ICTT) og En verden af muligheder (Evam).
AFS Interkultur, Ibis, Statens Pædagogiske Forsøgscenter (SPF) og Mellemfolkeligt Samvirke 2003. Hefte: 35 kr. inkl. moms og forsendelse. Bestilling  SPF, tlf.: 4457 0630.

INFORMATION OG RÅDGIVNING

www.sexlinien.dk
Foreningen Sex og Samfund driver Sexlinien der er en hjemmeside hvor du finder svar på spørgsmål og links til mange forskellige organisationer der har at gøre med unge og sex.

www.sundhedsguiden.dk
Masser af information om sundhed og sygdom, bl.a. sex og samliv (under venstremenuens Emner).

Et site for unge om livsstil, sundhed og sex. Leksikon, artikler, test og mange links.

www.netdoktor.dk/sex_samliv
Bl.a. om sex og samleje, seksuelle problemer og prævention.

www.aaa.dk/lysthus
Lysthuset er Århus Amts website med oplysning og rådgivning om sex i sjove og afslappede omgivelser. Bl.a. multikulturel sexundervisning, debatforum og sexbrevkasse.

www.samliv.net
Site på norsk for unge om sex og samliv, med bl.a. god temaoversigt, kysse- og kondomskole og chat.

Rådgivning
www.pigeliv.dk
Projekt Pigeliv beskæftiger sig med etniske minoritetspiger som bl.a. tilbydes rådgivning. Find pigeklubber, telefonnumre til rådgivere m.m. på hjemmesiden, som Mellemfolkeligt Samvirke står bag.

GÆSTELÆRERE

Sexualisterne
Landsforeningen Ungdomsringen har et korps af unge som kaldes Sexualisterne. De tager ud til skoler, efterskoler, ungdomsskoler og -klubber og holder foredrag om alt fra den første kæreste, den første gang og til hiv, aids, prævention, normalitet, uønsket graviditet m.m. Se mere på www.ungdomsringen.dk (under ung til ung og derunder sexualisterne), eller ring tlf.: 7027 0050.

Bøsser og lesbiske
Forskellige foreninger for bøsser og lesbiske har grupper som tager ud og holder foredrag. Bl.a. kan nævnes Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske: www.lbl.dk, e-mail: lbl@lbl.dk, tlf.: 3313 1948 og Lambda – Bøsser og Lesbiske på Fyn: www.lambda.dk, e-mail: lambda@lambda.dk, tlf.: 6617 7692.

Undervisningsideer:
7.-10. klasse