Global Undervisning nr. 24 (2005)

Køn, krop og kærlighed:

- Love jorden rundt

Kærlighed og sex på skemaet

Af Nanna Khonde Brynaa Muusmann, international konsulent i Ungdomsringen

Krop, køn, kærlighed og erotik har stor betydning for mennesker i alle folkeslag. For unge er de nye verdener som skal erobres og udforskes. De er ikke altid lige lette at få hold og svar på. Unge i dag lever i en verden hvor de ikke kun skal forholde sig til deres egen kulturs syn på kærlighed og sex. De bliver konfronteret med forskellige kulturers syn på unge og seksualitet.

I Danmark diskuteres emner som det multietniske samfund, integration af ‘nye danskere’, kulturforskelle og globalisering på livet løs. Mange børn og unge har klassekammerater og venner med rødder i en anden kultur end den de selv oplever i deres eget hjem. Stadig flere unge rejser ud i verden hvor de konfronteres med kulturelle forskelle. Derfor er det i stigende grad vigtigt at vi søger at opnå større forståelse og respekt for de forskelligheder og den mangfoldighed der eksisterer her i Danmark og ude i verden.

Bringer eleverne på banen
Denne udgave af Global Undervisning har til formål at give lærere i 7.-10. klasse inspiration til at arbejde med til tider svære og tabubelagte emner som kærlighed og sex i et internationalt og multikulturelt perspektiv.

Heftet giver konkrete ideer til aktiviteter og ‘opskrifter’ på hvordan klassen på en uhøjtidelig og underholdende måde kan tage hul på emnet. Aktiviteterne er afprøvet i ungdomsskoler landet rundt. De kan let gennemføres i undervisningen og bringer eleverne selv på banen med deres spørgsmål, tvivl, fordomme og erfaringer.

I er meget velkomne til at diskutere og videreudvikle de ideer og aktiviteter som vi foreslår i dette hefte, og tilpasse dem til jeres egne forhold.

God fornøjelse med materialet!

Undervisningsideer:
7.-10. klasse